Nájsť výrobok

Napísajte názov výrobku, ktorý hľadáte.

Ohodnoťte naše výrobky

Ohodnoťte naše výrobky

Máte radi naše výrobky?
Napísajte nám o tom!

Najpohodlnejší spôsob, ako ohodnotiť vybraný produkt, predstavujú naše internetové stránky. Zadajte názov výrobku a nájdete ho bez problémov.

Hodnotenie výrobku

Nájsť recept

Napísajte názov receptu, ktorý hľadáte

Najčastejšie kladené otázky

FAQ

Sú mrazené potraviny nutrične menej hodnotné ako čerstvé potraviny?

Nie. Súčasné technológie mrazenia potravín vedú k len veľmi malej strate hodnotných vitamínov a minerálov. V priebehu mrazenia je použitý len studený vzduch a ostatné umelé konzervačné látky nie sú potrebné.

Štúdia * ukázala, že niektoré mrazené zeleniny obsahujú dokonca viac nutrične hodnotných látok a nevyhnutných prvkov potrebných pre naše zdravie, ako zelenina čerstvo kúpená v obchode.

Mrazená zelenina v porovnaní s ostatnými spôsobmi konzervácie má najvyššie úrovne hodnotných látok ako sú vitamín C a ostatné rastlinné zložky.

* Výskum German Institute of Food Chemistry and Biochemistry, Univerzita Hamburg

Na obaloch rybích výrobkov píšete, že vaše ryby sú bez kostí. Ako je to možné?

V priebehu výrobného procesu používame špeciálny, presný spôsob filetovania. Ničmenej ryba je prírodní materiál a i pres pečlivú kontrolu môže tento výrobok obsahovať malé rybie kosti.

Prečo potrebujem fosfor?

Fosfor je jedným z minerálov nevyhnutných pre stavbu kostí a zubov. Je dôležité dodávať deťom dostatočné množstvo fosforu počas ich rastu. Hlavnými zdrojmi fosforu sú ryby, syr a obilné výrobky. 5 rybích prstov FRoSTA pokryje takmer 25% potrebnej dennej dávky fosforu.

Ako vyzerá proces mrazenia rýb?

Najchutnejšie a najhodnotnejšie ryby sú mrazené na mori ihneď po výlove. To robíme aj my s rybami pre výrobky FRoSTA. Priamo na palube lode sú ryby počas 6-12 hodín po výlove šokovo zmrazené (rýchle zmrazenie pri veľmi nízkych teplotách). Pri šokovom zmrazení na mori u rybieho mäsa nedochádza k žiadnemu zhoršeniu nutričných znakov v porovnaní s čerstvou rybou.

Môžu byť vaše výrobky pripravené v rúre?

Áno, mnoho výrobkov FRoSTA môže byť pripravených v rúre bez použitia oleja. Medzi tieto výrobky patria aj Rybie prsty, File de lux, Labužnícke filé, Rybie steaky. Väčšinu hotových jedál a zelenín FRoSTA môžete pripraviť v mikrovlnnej rúre - spôsobom, ktorý tiež nevyžaduje použitie tuku. Podrobný popis spôsobu prípravy je uvedený na obale každého výrobku.

Prečo je ryba zdravá?

Tvrdenie, že ryba je zdravá, počul takmer každý, ale ryby sú stále podhodnotenou súčasťou jedálnička. Ryby by mali byť konzumované 2-3 krát týždenne (200-300g porcie), z toho najmenej jedna porcia olejnaté ryby, ako napríklad losos. Morské a sladkovodné ryby sa líšia v pomere a zloženie jednotlivých nutričných znakov. Morské ryby, napriek relatívne vysoký vysokému obsahu tuku, majú oveľa vyšší obsah polynenasýtených mastných kyselín (z rodiny omega-3)​​.

 

Ryba je hodnotným zdrojom:

 

  • Pre telo prospešných nenasýtených mastných kyselín, najmä omega-3
  • Ľahšie stráviteľných bielkovín, než mäsová bielkovina
  • Fosforu, ktorý je zodpovedný za správnu funkciu obličiek a zdravé kosti
  • Vitamínu A, ktorý je prevenciou rakoviny a posilňuje imunitu
  • Vitamínu D, ktorý má vplyv na stav kože a svalov
  • vitamínov B, ktoré sú nevyhnutné pre správnu funkciu nervového systému
  • Morské ryby obsahujú množstvo jódu, ktorého nedostatok spôsobuje zväčšenie štítnej žľazy
Prečo mäso lososa vo výrobkoch FRoSTA nie je oranžové?

V našich výrobkoch môžete nájsť mäso divokého lososa, chyteného na otvorenom mori v prírodných rybárskych oblastiach. Tí sa živia kôrovcami a preto je ich mäso len svetlo ružové. Tmavšia farba mäsa je charakteristická pre priemyselne chované lososy z rybích fariem. Rozdiel medzi divokým a chovaným lososom je tiež v chuti - mäso divokého lososa je mäkšia a menej olejnaté.

Môžu jesť deti morské plody?

Samozrejme. Ak nie je kontraindikácia (napríklad kvôli alergii), morské plody môžu byť bezpečne zaradené do detskej stravy. Sú hodnotné rovnako ako ryby.

 
 
 
Frosta