vývar (zeleninový alebo mäsový) – cca. 1 liter alebo viac
150 g
hrášok
zelená špargľa – 1 zväzok
maslo - 2 lyžice
čerstvo nastrúhaný parmezán - 3 vrchovaté lyžice
hrsť čerstvého baby špenátu
Predhrejte rúru na 210°C (teplovzdušnú na 190°C). Dajte mrazené filé na plech na pečenie a pečte 35 minút.
Nalejte olivový olej na veľkú panvicu a osmažte najemno nakrájanú šalotku.
Pridajte ryžu a dôkladne premiešajte. Prilejte víno a nechajte odpariť.
Pridajte hrášok a stonky špargle nakrájané na plátky.
Prilejte ½ pohára horúceho vývaru a zamiešajte. Akonáhle ryža absorbuje všetku tekutinu, pridajte ďalšiu časť vývaru. Neprestávajte miešať. Opakujte, kým nie je ryža krémová, nie prevarená (cca. 15-20 minút).
Nakoniec pridajte špenátové listy a krátko povarte.
Odstavte, pridajte parmezán a studené maslo. Ozdobte hlavičkami špargle.